Avontuur zonder twee wielen en Giro promotiefilm

Avontuur zonder twee wielen en Giro promotiefilm

Avontuur zonder twee wielen en Giro promotiefilm

Het is spelen met vuur en met de wielren-principes van velen, maar als triathlete-in-wording heb ik genoeg redenen om me deze winter te wagen aan het meedoen aan hardloopwedstrijden. Afgelopen zondag was de eerste van een drieluik Beekse Boslopen. Een crossloop over 5 kilometer met daarin twee flinke klimmen in de mooie Montferlandse bossen. Ik deed mee samen met een aantal teamgenoten van Team Triathliem, het Eredivisie Dames Triathlon Team waar ik dit jaar voor mag uitkomen. Wat ongemakkelijk tussen andere hardlopers die in mijn ogen allemaal bezig waren met een voorbedachte en professionele warming up, probeerde ik toch ook maar wat te rekken en een paar keer heen en weer te hobbelen. Om 9:45 uur klonk het startschot en ging ik, geheel niet volgens plan, toch behoorlijk hard van start. Als ex-wielrenster klampte ik me vast in het wiel, of nee, de benen van de sterke loopsters voor mij. Op de eerste klim kon ik een klein gaatje slaan wat ervoor zorgde dat ik als 2e dame na 2,5 kilometer mijn eerste ronde had afgelegd. Het stuk wind tegen wat hierna volgde, was erg zwaar. In waaiers en uit de wind lopen is nog niet één van mijn specialiteiten zonder fiets en helaas moest ik 2 dames, waaronder één teamgenootje, laten gaan. Het verschil kon ik gelukkig beperkt houden tot enkele tientallen meters en op de klim konden mijn wielrenners-bovenbenen het gat zelfs nog wat kleiner maken. Dit bleek niet genoeg te zijn om weer terug te komen en dus kwam ik na 21 minuten en 21 seconden als 4e dame over de finish.

Vermoeid, voldaan en tevreden. Dat zeker. En als triathlete kon mijn verdiende rondje op de racefiets nadien natuurlijk niet achterblijven. Op naar volgend weekend!

Naast dit persoonlijke hardloopavontuur gaat de Provincie Gelderland komend voorjaar het avontuur van de Giro d’Italia 2016 tegemoet. Donderdag begint het aftellen en is het nog maar 99 dagen tot de start van de Giro in onze mooie provincie. Om Nederland hier al voor op te warmen en te enthousiasmeren om straks langs het parcours te staan in Apeldoorn, Arnhem of Nijmegen, wordt er een promotiefilm gemaakt. Deze week waren er opnames bij de Posbank en hier mocht ik als één van vijf wielrensters deel van uitmaken. Het zijn mooie beelden geworden en ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

Komende donderdag komt de film op tv en online, kijken dus!