Februari 2016 doet zijn naam eer aan..

Februari 2016 doet zijn naam eer aan..

Februari 2016 doet zijn naam eer aan. De regen kwam met net zoveel druppels uit de lucht vallen als dat Mark Rutte (geslaagde) grappen maakte tijdens zijn Correspondents’ Dinner. De Elfstedentocht van 19 februari moest helaas toch weer een jaar uitgesteld worden. De kans dat er sneeuw viel was net zo klein als dat er een oplossing werd gevonden voor de Europese toestroom van vluchtelingen en windkracht 6 waaide vaker dan dat Feyenoord een doelpunt wist te maken.

Mijn maand februari is tot nu toe een stuk voorspoediger gelopen. Met het uitblijven van het echte winterweer is het voor ons wielrenfanaten een stuk makkelijker om deze donkere maanden door te komen. De mountainbike kan zo nu en dan uitgelaten worden in het bos en ook de Nederlandse asfaltwegen zijn goed te berijden. Ook ik heb mijn uren in de buitenlucht kunnen maken en heb nog weinig uren op de – voor velen demotiverende – spinningfiets doorgebracht. Intensieve, korte trainingen op de spinningfiets kúnnen een goede vervanger zijn van de uren die wielrenners buiten doorbrengen, al moet je daarbij niet je doel uit het oog verliezen. Is je doel komend seizoen vooral het rijden van lange cyclo’s, dan moet je je wellicht afvragen of de intensieve intervallen tijdens het uurtje spinning niet beter vervangen kunnen worden voor rustige duurtrainingen (binnen of buiten).

Ook mijn hardlooptrainingen gaan volgens plan en dit laat zich al voorzichtig zien in de verschillende wedstrijdjes die ik gelopen heb. Zo stond er afgelopen zaterdag een crossestafette van NSAV ’t Haasje op het programma. Met een team van 4 wielrenners van onze studentenwielervereniging Mercurius moesten er 10 rondes van 1000 meter worden belopen. Met 3 sterke mannen aan mijn zijde mocht ik zelf 2 rondes lopen en wist ik een mooie 3:43 en 3:46 op de klok te zetten. Na de 10 rondes bleken enkele hardlopers en schaatsers ons toch te snel af te zijn geweest en finishten we als 4e team in 34:22. Wie zei er dat wielrennen en hardlopen niet te combineren was?

Als afsluiting wil ik alle fietsende dames, beginners of gevorderden, met stalen of carbon ros, wijzen op de Kersten Ladies Day die binnenkort weer georganiseerd gaat worden. Over de exacte datum zijn wij nog in overleg, maar ‘keep your eyes and ears open’ en wees welkom!

Tot dan!