Assos ArmUno S7 Zwart

Assos ArmUno

Assos

Weergave 13 producten

Assos

Voor het Zwitserse Assos begon het allemaal met een aero-carbon racefiets in 1976. Oprichter Tony Maier-Moussa begon met het testen van fietsen in windtunnels samen met een team van technici van het Zwitserse Instituut voor Technologie. Daardoor ontdekte Maier-Moussa dat de positie van de renner voor de aerodynamica nog belangrijker is dan de vorm van het frame. Zo begon hij te experimenteren met de handvaten. In het prille begin draaide het bij Assos dus nog niet om kleding. Dit kwam later in dezelfde windtunnel.

Tijdens één van deze testritten ontdekte het team dat het klassieke materiaal wol een vertragend effect heeft op de fietser. Door renners naakt te laten testen kwamen ze er achter dat ook de blote huid niet de beste aerodynamische basis is. Hierop startte de missie om een volledig wielerpak van lycra te maken. Mede door de Italiaanse kledingmakers van Castelli werden de lycra shorts populair. Al gauw koerste het hele peloton van grote rondes in broekjes van deze stof. Assos ging volledig mee in de nieuwe ontwikkeling en is altijd blijven innoveren.

In het heden is Assos nog altijd één van de topmerken voor wielerkleding en -accessoires. Het bedrijf wordt nog steeds gerund door de familie Maier. Naast Zwitserse heeft de familie ook Griekse roots. Vandaar de naam Assos: het Griekse woord voor de eerste, de beste. Inmiddels worden de producten van Assos verkocht in ruim dertig landen in meer dan 1700 winkels. Het familiebedrijf staat garant voor topkwaliteit in een stijlvolle vorm. Wij bij Kersten zijn één van die winkels die de topproducten van Assos in het assortiment hebben. Koop de kleding van Assos dus op onze webwinkel of probeer de kleding uit in onze winkel aan de Stikke Hezelstraat 19 in Nijmegen.