Castelli Viva Thermo Headband

Castelli

Weergave 14 producten

Castelli

Het verhaal van Castelli begint al in 1876. De Milanese kleermaker Vittore Gianni maakte toen al sportkleding voor teams als AC Milan en Juventus, maar ook voor de vijfvoudig Girowinnaar Alfredo Binda. In 1935 raakte de jonge Armando Castelli bij het bedrijf betrokken. Later dat jaar nam hij zelfs de hele zaak over. Hij bleef de topsporters bedienen en wist later zelfs de legendes Gino Bartali en Fausto Coppi aan zijn klanten toe te voegen. Zo werd Castelli de persoonlijke kleermaker van Coppi. Later deed Armando’s zoon Maurizio ook mee in het bedrijf. Vader en zoon kregen ruzie en in 1974 begon Maurizio zijn eigen zaak. Hij koos voor de schorpioen als logo. Dankzij het gebruik van Lycra als materiaal voor zijn wielerbroekjes werd Castelli één van de grootste producenten in wielerkleding. Legendes als Merckx en Hinault droegen Castelli tijdens hun grootste prestaties.

In 1995 overleed Maurizio Castelli op 47-jarige leeftijd aan een hartaanval. Ondanks zijn dood bleef het bedrijf doorgaan met innoveren. In 1996 was Castelli bijvoorbeeld het eerste wielerbedrijf dat een complete outfit speciaal voor dames produceerde.

Sindsdien is het kledingbedrijf altijd verder gegaan. Castelli rijdt voorop als het gaat om wielerkleding, geheel in de geest van Maurizio Castelli. Reden genoeg om het aanbod in wielerkleding van Castelli eens te bekijken in de webshop van Kersten Wielersport of bezoek onze fysieke winkel in Nijmegen eens om het één en ander te passen.