Powerbar Powergel Shots 1x60gr

Powerbar

Weergave 7 producten

Powerbar

Goede voeding is essentieel in de routine van iedere sporter. De keuzes die je maakt in je eten hebben invloed op iedere sportperformance die je neer zet. Naast de wedstrijd gaat dit natuurlijk ook over de training en de herstelperiode. Als het om merken gaat is PowerBar al jaren een naam die er bovenuit steekt.

PowerBar is opgezet door de Canadese atleet Brian Maxwell en de Amerikaanse ondernemer Mike McCollum. Maxwell moest zijn voorsprong tijdens een marathon op tien kilometer voor de finish afstaan doordat zijn energievoorraad volledig opgebruikt was. Dat was in 1983. Het idee voor nieuwe sportvoeding is geboren en samen met een voedingsdeskundige ging hij op zoek naar een bruikbare energievoorziening voor sporters. Na drie jaar en honderden recepten ontstond in 1986 de eerste energiereep van PowerBar. Het eerste hoofdkantoor van het bedrijf was gevestigd in Berkeley, Californië.

In korte tijd werd de energiereep razend populair onder atleten. Deelnemers van de Ironman gebruikte de repen en in de Tour de France van 1987 zagen Amerikaanse renners de PowerBar als hun geheime wapen. Al snel was de reep te koop in zeker 35 landen.

In 2000 werd PowerBar overgenomen door Nestlé. Inmiddels bestaat uit aanbod allang niet meer uit alleen energybars. Bij Kersten Wielersport is het beste van PowerBar op het gebied van onder andere sportgels, voedingssupplementen, magnesiumpoeder en eiwitshakes te vinden. Bestel dus nu het beste in sportvoeding in de webwinkel van Kersten.