;

Sportful

Sportful

Weergave 10 producten

Sportful

Het Italiaanse merk Sportful is niet altijd een wielermerk geweest. In 1946 werd de breiwarenfabriek Manifattura Valccismon opgericht. In 1972 neemt Giordano Cremonese de leiding van het bedrijf over van zijn ouders. Hij begon met het maken van langlaufkleding. Cremonese vond de op dat moment gebruikte kleding van de langlaufers niet geschikt voor de lange en barre tochten door de kou. Hiermee is Sportful gestart.

‘Pas’ sinds 1985 begonnen de Italianen wielerkleding te fabriceren. Op dit moment was Sportful al een gevestigd merk voor wintersportkleding. De basis was hetzelfde. De kleding moest geschikt zijn om te sporten in wisselende weersomstandigheden. De producten waren meteen populair onder renners.

Sportful is altijd een familiebedrijf gebleven. De kinderen van Giordano Cremonese: Alberto, Alessio, Dario en Gioia runnen sinds 1995 het bedrijf. De hoge toppen van de Dolomieten zijn de voornaamste inspiratie voor de Cremonese’s. Of het nu om is om te skiën, fietsen of te wandelen, Sportful maakt er de kleding voor. Sportful wordt gedreven in hun liefde voor sport op hoog niveau. Dankzij Kersten kan ook jij in de beste kleding van Sportful jouw sport beoefenen. Koop nu de mooiste producten in onze webshop of kom eens langs aan de winkel aan de Stikke Hezelstraat 19 in Nijmegen.